0_Македонија.ПорталПолитика

Ќучук: Да се врати довербата меѓу Северна Македонија и Бугарија, историјата да се остави на историчарите

Билатералните прашања да се решаваат во билатерален формат, а историјата треба да биде оставена на историчарите. Важен дел од секоја рамка се добрососедските односи. Потребно е да се врати меѓусебната доверба, со цел да изградиме здрави добрососедски односи за идните генерации.

Back to top button
Close
Close