0_Македонија.ПорталОпштество

Ученици и земјоделци од Битола, Охрид и Македонски Брод се едуцираа за климатските промени

Низок степен на познавање на јавноста во Битола, Охрид и Македонски Брод за причините и последиците од климатските промени и недоволна афирмација и застапеност на климатските промени во наставните планови и вон наставните активности во основните училишта во овие градови, се дел од проблемите лоцирани за време на спроведувањето на проектот „Иднина за климата, одлучи и дејствувај“.

Back to top button
Close
Close