0_Web_Актуелно0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталВидеоОпштествоТема

Убавините на Демиркаписката Клисура огрдени со шут, засегнатите бараат решавање на проблемот

Отпадот предизвика намалување на рибниот фонд и загадување на Иберлиска Река. Ова следствено придонесува и на загадување на реката Вардар како и на животната средина. Отпадот е видлив за сите уживатели на кањонот, ја нагрдува околината и природните пејзажи што не соодветствува на визијата на Општината Демир Капија и Вардарскиот плански регион да привлече туристи и претставува пречка во промоцијата на туризмот, спортот и рекреацијата на овој локалитет.

Back to top button
Close
Close