СветСвет.Портал

Њу Џерси го легализира канабисот по повеќе неуспешни обиди

Гувернерот на Њу Џерси, Фил Марфи потпиша закон со кој се легализира канабисот за возрасни, се декриминализира поседувањето до 170 грама дрога и се менуваат реформите во кривичната правда што ќе го промени начинот на комуникација на полициските службеници со малолетни престапници.

Back to top button
Close
Close