Политички партии

Твоја Партија: Работната способност и капацитет не може да се утвдуваат според националност

Твоја Партија остро ги осудува изјавите од првиот вице-премиер Артан Груби и министерот за економија Крешник Бектеши за субвенционирање на приватни компании кои ќе вработуваат Албанци или граѓани од други помали етнички заедници, како и изјавата на Билал Касами за воведување двојазичност во приватните компании, кои претставуваат директен атак на Уставот на Р.С. Македонија.

Back to top button
Close
Close