0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталВидео изјаваПолитика

Турска донација од 7.400 комплети гортекс униформи за припадниците на Армијата

Aмбасадорот на Република Турција, Хасан Мехмет Секизкок денеска во скопската касарна „Илинден“ и предаде на министерката за одбрана Радмила Шекеринска донација за армијата од нови 7.400 комплети гортекс униформи. Таа најави дека веќе е завршена набавката на втора нова борбена униформа за сите припадниц, финиширана е свечената униформа за припадниците на Армијата, а обезбедна е и нова АБХ опрема и спорстка опрема за сите припадници на Армијата.

Back to top button
Close
Close