BallkanBallkan.Portal

Turqia vjet ka eksportuar armë për 2,7 miliardë dollarë

Eksporti turk i armëve në vitin 2019 është rritur për 36,4 për qind në krahasim me vitin 2018 dhe është mbi 2,7 miliardë dollarë, njoftoi gazeta Sabah.

Ankara, 6 janar 2020 (MIA) – Eksporti turk i armëve në vitin 2019 është rritur për 36,4 për qind në krahasim me vitin 2018 dhe është mbi 2,7 miliardë dollarë, njoftoi gazeta Sabah.

Sipas të dhënave të Unionit të eksportuesve turq, eksporti është rritur për 34,6 për qind dhe ka arritur 2,7 miliardë dollarë nga 2,03 miliardë dollarë në vitin 2018 kur për herë të parë ishte mbi dy miliardë dollarë.

Eksporti në shtetet e Lindjes së Afërt pothuajse është rritur dyfish, përkatësisht me 710,1 milionë dhe me 241 milionë dollarë.

Eksport më i madh prej 841,3 milionë dollarë është realizuar në Zonën veriamerikane për tregti të lirë në të cilën është edhe SHBA-ja. fb/

Таг
Back to top button
Close
Close