БалканБалкан.ПорталДописници Свет

Турција донираше за албанската полиција оклопни возила и опрема

Турција донираше оклопни возила и опрема што ќе ги користат албанските тимови за брза реакција.

Тирана,15 јануари 2020 (МИА) – Турција донираше оклопни возила и опрема што ќе ги користат албанските тимови за брза реакција.

За време на церемонијата во Тирана, турскиот заменик министер за внатрешни работи Мехмет Ерсој рече дека Анкара го смета ова како братски гест, а не како грант.

„Шест оклопни возила и 10 возила„ Land Rover “се многу важна помош за нас“, рече албанскиот директор на полицијата Арди Велиу, заблагодарувајќи се дека Турција помогна во подобрување на нејзиниот логистички капацитет.

Покрај возилата, Турција донираше и друга опрема што ќе ја користат првите тимовите за брза реакција.вт/

Back to top button
Close
Close