ЕкономијаОригинални текстовиПолитички партии

Трипуновски: Николовски и СДСМ трошат повеќе пари за снимање на спотови, отколку што дале пари за земјоделството

Љупчо Николовски и СДСМ трошат повеќе пари за снимање на скапи спотови, отколку што дале пари за земјоделството.

Скопје, 25 мај 2020 
Љупчо Николовски и СДСМ трошат повеќе пари за снимање на скапи спотови, отколку што дале пари за земјоделството.
По стоти пат ќе кажам. На земјоделците не им треба вашата божемна милостиња, ниту скапите видеа кои си ги правите за себе промоција, туку реална помош со јасна стратегија.
Земјоделците имаат потреба од сигурен откуп и високи откупни цени, работи кои ги ветивте, а не ги исполнивте.
Земјоделците бараат да им го даде тоа што го заслужиле – почит.
Тоа не се луѓе кои сакаат да ги сожалувате, тоа се луѓе кои сакаат да работат, да го продадат произведеното и со гордо крената глава да речат дека се земјоделци.
Љупчо, исплатете ги субвенциите, обештетувањата, дополнителните мерки и многу други работи кои им ги должите на земјоделците. Не глумете душегрижништво. Времето ви проаѓа.
Цветан Трипуновски, дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство 

Back to top button
Close
Close