BallkanBallkan.PortalSvet.Slajder

Tribunali i Hagës ngriti akuzë kundër Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit

Prokuroria speciale në Hagë ngrriti akuzë kundër presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli.

Hagë, 24 qershor 2020 (MIA) – Prokuroria speciale në Hagë ngrriti akuzë kundër presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli.

Sipas disa mediave të Kosovës, akuzat janë ngritur edhe kundër disa personave tjerë, të cilët ngarkohen për “krime kundër njerëzimit dhe krime të luftës, duke përfshirë vrasje, dëbime dhe torturë”.

Në akuzë thuhet se Thaçi, Veseli dhe të dyshuarit tjerë kanë përgjegjësi penale për pothuaj 100 vrasje.

Në akuzë përmendën rreth 100 viktima, mes të cilëve shqiptarë, serbë, romë dhe pjesëtarë të grupeve tjera etnike, por dhe kundërshtarë politikë. bsh/

Таг
Back to top button
Close
Close