Svet.SlajderБалканБалкан.Портал

Три сценарија за пресудата на Караџиќ – од доживотна робија до слобода

Во Босна и Херцеговина со голем интерес се очекува одлуката на Жалбениот совет на Меѓународниот резидуален механизам за кривични судови, каде утре ќе биде изречена правосилна пресуда за Радован Караџиќ, кој во прв степен е осуден на 40 години затвор за злосторства извршени за време на последната војна на територијата на таа држава.

Back to top button
Close
Close