БизнисБизнис.ПорталСветСвет.Слајдер

Трговскиот дефицит на САД се зголеми на 91 милијарда долари

Американскиот извоз на стоки се зголеми за 0,3 проценти во јуни на 145,6 милијарди долари, додека увозот значително се зголеми, за 4,7 проценти, на 236,7 милијарди долари.

Back to top button
Close
Close