0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДСторија

Тетово нема море, но има нуркачи кои на други места помагаат во вадење отпад

Иако во Тетово нема море веќе неколку години функционира еколошко-нуркачкиот клуб „Пена“, а членовите учествуваат во акции на други места каде има езеро или море за еколошко чистење и вадење на смет и отпад,  вежби и други активности. Десетина членови на „Пена“ ги имаат потребните документи односно се лиценцирани со соодветен државен сертификат за нуркање. Клубот постои од 2017 година.

Back to top button
Close
Close