BotëBotë.Portal

Të paktën 15 viktima në rëshqitjen e dheut në Indi

Rëshqitja e dheut e shkaktuar  nga reshjet e mëdha të shiut mori të paktën 15 jetë  në plantacionin me çaj në shtetin Kerala në Indinë jugore, ndërsa shpëtuesit  gjurmojnë pas më shumë se 50 personave  për të cilët  supozohet se janë  të ngujuar nën dhe, kumtuan autoritetet lokale.

Nju Delhi, 7 gusht 2020 (MIA) – Rëshqitja e dheut e shkaktuar  nga reshjet e mëdha të shiut mori të paktën 15 jetë  në plantacionin me çaj në shtetin Kerala në Indinë jugore, ndërsa shpëtuesit  gjurmojnë pas më shumë se 50 personave  për të cilët  supozohet se janë  të ngujuar nën dhe, kumtuan autoritetet lokale.

Rëshqitja e tokës  në rajonin Iduki ka ndodhur në orët e hershme të mëngjesit derisa punëtorët e plantacionit ishin duke flejtur. Deri tani janë gjetur 15 trupa,  ndërsa supozohet se edhe  51 të tjerë janë të ngujuar nën dhe.

Sipas mediave lokale, ekipi i Forcave kombëtare për ndihmë gjatë katastrofave ka arritur në vend, por mjegulla e pengon përdorimin e helikopterëve.

Një polic lokal deklaroi se 12 persona janë shpëtuar, ndërsa 70 udhëhiqen si të zhdukur. sa/

 

Таг
Back to top button
Close
Close