0_Maqedoni.Portal0_MIA Investigon.Portal0_Web_AktualeMakedonija.SlajderShoqëriTemë

Të angazhohemi së bashku për përdorim racional të ujit

Uji i ëmbël është burim i çmuar por i kufizuar, i domosdoshëm dhe i pazëvendësueshëm jo vetëm për mirëmbajtjen e jetës, por edhe në aspektin e sigurimit të mirëqenies sociale, prosperitetit ekonomik dhe shëndetit të ekosistemit. Nëse merrem parasysh të dhënat nga analizat e bëra në planet kombëtare për ndryshimet klimatike dhe parashikimet se gjithnjë e më shumë do të rriten periudhat e thatësisë, uji bëhet një burim gjithnjë e më i çmuar, për ruajtjen dhe përdorimin e mençur/ qëndrueshëm e të cilit do të duhet të angazhohemi të gjithë së bashku.

Back to top button
Close
Close