Политички партии

Таравари и Села да се извинат на Тирана, Приштина и граѓаните

Лагата на Арбен Таравари и неговата партија, која е фракција на ДПА на Мендух Тачи, Движењето за Реформи во ДПА, за поддршката од Албанија и Косово за албанската опозиција во Македонија, како и за "падот" на ДУИ, навистина имаше кратки нозе и многу брзо се откри ставајќи го на површина нивниот срам, незнаење и несериозност. 

Скопје, 11 јануари 2020
Лагата на Арбен Таравари и неговата партија, која е фракција на ДПА на Мендух Тачи, Движењето за Реформи во ДПА, за поддршката од Албанија и Косово за албанската опозиција во Македонија, како и за „падот” на ДУИ, навистина имаше кратки нозе и многу брзо се откри ставајќи го на површина нивниот срам, незнаење и несериозност.
Таравари и бившите сопартијци на Мендух Тачи кои создадоа фракција од ДПА, треба да побараат извинување од нашите граѓани, но и од Косово и Албанија за ова клевета, за ова лажна вест и скандалозна импликација на Тирана и Приштина.
Оваа фракционерска партија во континуитет шири лажни вести, измами, пропаганда и ветувања дека ќе ги урнат сите постигнувања на албанците во ова земја.
На ова фракција која се роди како резултат на раздор од матичната партија ДПА, единствената цел и е да се урнат достигнувањата на албанците како јазикот, знамето, повеќе од 25.000 административци, НАТО, универзитетите, училиштата, градинките, болниците, инфраструктурата и сите други постигнувања.
Оваа нивна голема и разоткриена лага влијае лошо кај граѓаните и го поттикнува раздорот помеѓу нив, но истовремено е направена за да и послужи и на нивниот идеолошки партнер, слично како со таканаречената „Тиранска платформа”.
Демократска унија за интеграција 

______________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Back to top button
Close
Close