0_Maqedoni.PortalBiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomi

Takim me Bjerde nga BB: Të gjitha të dhënat tregojnë se sistemi bankar është i qëndrueshëm

Menaxhimi i kujdesshëm i rrezikut dhe korniza e duhur rregullatore, e harmonizuar me standardet më të mira ndërkombëtare, i kanë mundësuar sektorit bankar të përballet me krizën e koronës me një pozitë të fortë të kapitalit dhe likuiditetit. Kjo u konstatua në takimin me nënkryetaren e Bankës Botërore për Evropën dhe Azinë Qendrore, Ana Bjerde dhe drejtoreshën rajonale të Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor, Linda van Gelder, në të cilin mori pjesë guvernatorja e Bankës popullore, Anita Angelovska-Bezhoska dhe zëvendësguvernatorët, Fadil Bajrami, Emilija Nacevska dhe Ana Mitreska.

Back to top button
Close
Close