Свет

Таџикистан се подготвува да прифати до 100.000 бегалци

Таџикистан се подготвува да прими до 100.000 бегалци од соседен Авганистан, каде што борбите ескалираа откако трупите предводени од САД се повлекоа од земјата, изјави денеска висок таџикистански претставник.

Back to top button
Close
Close