0_Web_АктуелноSvet.SlajderСветСвет.Портал

СЗО: За државите со помали доходи обезбедени 120 милиони брзи тестови

За земјите со низок и среден приход Светската здравствена организација (СЗО) ќе обезбеди околу 120 милиони брзи дијагностички тестови на Ковид-19. Во рок од  шест месеци овие тестови треба да бидат достапни до сите земји, а нивната максимална цена не треба да биде поголема од пет долари.

Back to top button
Close
Close