Дописници СветЕвропаЕвропа.Портал

Светски форум за демократија – потребно е медиумско воспитување на граѓаните

Во Палатата на Европа заврши Светскиот форум за демократија организиран од Советот на Европа, посветен на медиумските информации и дезинформации, на кој околу 1.700 учесници, меѓу кои и посетителите на политичката школа Мајка Тереза од Скопје, дискутираа за тоа како лажните вести и се закануваат на демократијата

Back to top button
Close
Close