Светниколските иноватори со своите изуми против Ковид-19

Штип, 14 април 2020 (МИА) – Четириесет годишниот Никола Глигоров и 35-годишниот Ивица Поцков од Свети Николе денеска го претставија новиот уред за комплетна дезинфекција на простории од вируси и бактерии наречен „UV Guard“. Апаратот кој е мобилен денеска беше презентиран во зградата на Општина Свети Николе, каде што се направи и дезинфекција на сите простории против ширење на … Продолжи со читање Светниколските иноватори со своите изуми против Ковид-19