BiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomiKorrespondentë MKD

Sugareski: Së shpejti tenderi i parë për projektin “Maqedonia pa baltë”

Deri në fund të majit ose fillim të muajit të ardhshëm pritet shpallja e tenderit të parë për projektin e infrastrukturës së Qeverisë, "Maqedonia pa baltë", paralajmëroi sot në Shën Nikollë, ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski.

Shtip, 18 maj 2020 (MIA) – Deri në fund të majit ose fillim të muajit të ardhshëm pritet shpallja e tenderit të parë për projektin e infrastrukturës së Qeverisë, “Maqedonia pa baltë”, paralajmëroi sot në Shën Nikollë, ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski.

“Bëhet fjalë për 15 deri në 20 komuna, sipas projekteve më të gatshme që janë, ndërsa më pas për një ose dy muaj do të shpallet tenderi i dytë dhe i tretë. Kështu që ne presim që të gjitha aktivitetet të fillojnë muajin tjetër, me shpalljen e tenderëve të parë në mënyrë që pas përfundimit të tyre të fillojë ndërtimi i rrugëve”, tha Sugareski.

I pyetur për ndërtimin e një pende në lumin Otinja e cila është në proces të korrigjimit të vërejtjeve të caktuara, Sugareski theksoi se nuk dëshiron t’i nxjerrë deklaratat jashtë kontekstit, sepse askund në deklaratën e fundit të dhënë në rajonin e Shtipit nuk ka përmendur një rishikim të projektit. Sipas tij, ky është një projekt i Komunës së Shtipit, për të cilin para se të paraqitet kërkesë për marrjen e lejes së ndërtimit, duhet të kompletohet edhe ky dokumentacion.

“Pritjet e mia janë që sa më shpejtë dokumentacioni nga komuna të paraqitet plotësisht, do të rishikohet nëse gjithçka është në rregull dhe atëherë do të lëshohet një leje ndërtimi dhe Ministria e Transportit dhe Lidhjeve do të sigurojë fonde për ndërtimin e pendës së lumit Otinja. Nuk dua të nxirrem jashtë kontekstit askund”, deklaroi Sugareski.

Ndërtimi i pendës në lumin Otinja i cili do të bëhet brenda një periudhe tre vjeçare, kushton rreth 7.5 milion euro, ndërsa për këtë vit nga buxheti i qeverisë janë parashikuar 200,000 euro. vj/ls

Back to top button
Close
Close