BotëBotë.Portal

Suga zgjidhet lider i ri i partisë japoneze në pushtet dhe kryeministër i mundshëm

Bashkëpunëtori shumëvjeçar i kryeministrit aktual japonez Shinxo Abe, Joshihide Suga sot fitoi në zgjedhjet për kryetar të Partisë Liberal-demokratike.

Tokio, 14 shtator 2020 (MIA) – Bashkëpunëtori shumëvjeçar i kryeministrit aktual japonez Shinxo Abe, Joshihide Suga sot fitoi në zgjedhjet për kryetar të Partisë Liberal-demokratike.

Suga (71) pas fitores në zgjedhjet partiake është e mundur të zgjidhet kryeministër i ri i Japonisë. Parlamenti i Japonisë gjatë javës do të vendosë për kryeministër të ri.

Suga i cili për shumë vite ishte sekretar i përgjithshëm i Qeverisë japoneze, paralajmëroi se do ta ndjekë politikën monetare, konsumin shtetëror dhe reformat e Abes. shk/

Таг
Back to top button
Close
Close