СветСвет.Портал

Суга: До 2050 во Јапонија нема да има штетни гасови

Јапонскиот премиер Јошихиде Суга денеска претстави план според кој земјата до 2050 година треба да ја постигне целта за нула емисии на штетни гасови кои се одговорни за глобалното затоплување.

Back to top button
Close
Close