СветСвет.Портал

Судан: Преодниот период ќе трае најмногу до две години

Новиот шеф на Суданскиот воен совет, генерал Абдел Фатах ал-Бурхан Абделахман, денеска изјави дека повторно ќе воспостави цивилна влада, откако ќе се консултира со опозицијата и вети дека транзициониот период ќе трае најмногу две години.

Картум, 13 април 2019 (МИА) – Новиот шеф на Суданскиот воен совет, генерал Абдел Фатах ал-Бурхан Абделахман, денеска изјави дека повторно ќе воспостави цивилна влада, откако ќе се консултира со опозицијата и вети дека транзициониот период ќе трае најмногу две години.

Во своето прво телевизиско обраќање, Бурхан рече дека го укинал полицискиот час и наредил ослободување на сите затвореници осудени по итни закони, донесени од соборениот претседател Омар ал-Башир.ир/

Back to top button
Close
Close