ЕвропаЕвропа.Портал

Суд во Мадрид ја оспори одлуката на шпанската Влада за карантин

Висок суд во Мадрид денеска ја оспори наредбата на шпанската Влада за воведување делумна забрана за движење во главниот град и уште девет други околни градови, отфрлајќи ја како кршење на човековите права.

Back to top button
Close
Close