ЕвропаЕвропа.Портал

Субвенционирањето на принудниот одмор во Франција ќе чини над 20 милијарди евра

Француската државна програма за субвенционирање принуден одмор ќе чини над 20 милијарди евра, изјави денеска министерот за труд Муриел Пенико.

Париз, 9 април 2020 (МИА) – Француската државна програма за субвенционирање принуден одмор ќе чини над 20 милијарди евра, изјави денеска министерот за труд Муриел Пенико.

Тој рече дека 628 000 компании и асоцијации испратиле на принуден одмор околу 7.000 вработени во рамките на оваа програма, со која се предвидува државата да им надомести до 84 отсто од платите за нивните вработени.

– Расходот на државата и државниот фонд за невработеност ќе биде над 20 милијарди евра, изјави Пенико за телевизијата Бе-Еф-Ем. паг/

 

Таг
Back to top button
Close
Close