0_МИА Истражува.ПорталБизнисТема

Субвенции за плински уреди, но дизелот и натаму омилено гориво

Додека во Европа се води отворена војна против дизел-возилата, на нашите патишта за две години разликата меѓу бензиски и дизел-возила е променета од + 1.711 во корист на бензинците во 2016 година, на + 36.530 дизели во 2018 година. Во исто време, бројот на возила со ЛПГ-уред останува непроменет и се движи околу 12 илјади возила.

Back to top button
Close
Close