Kultura.SlajderДописници МКДКултураКултура.ПорталТема

Струмичани бараат кино, фотоклуб, креативен центар и развиена независна сцена

Струмичани најмногу сакаат да гледаат театарски претстави и театарски фестивали, потоа да посетуваат изложби во музеите и понуди од галериите и на трето место е посетата на музичките фестивали. До ова сознание е дојдено од истражувањето на културните потреби на град Струмица, кое го реализира Здружението за култура и развој на креативни индустрии „Култ-Транзен“ од Струмица.

Back to top button
Close
Close