• сабота, 09 декември 2023

СДСМ: Со нарачани анкети Мицкоски сака да си ја спаси фотелјата во белиот дворец

СДСМ: Со нарачани анкети Мицкоски сака да си ја спаси фотелјата во белиот дворец

Скопје, 30 септември 2023 

Јавноста сведочи дека изминатата недела на различни интервјуа, Христијан Мицкоски и Александар Николовски најавуваат резултати на анкети кои допрва треба да бидат објавени.

Иако не се објавени Николовски и Мицкоски ги знаат резултатите, што е најголем доказ за системот на нарачаните анкети од страна на ДПМНЕ.

Очигледно кулминацијата на внатрешните кавги, поделби и расколи во ДПМНЕ се толку големи што Мицкоски има потреба за нова лажна анкета, која овој пат има исклучиво внатрешна употреба.

Со нарачани анкети Мицкоски сака да си ја спаси фотелјата во белиот дворец.

Лажните анкети на ДПМНЕ се добро познати на јавноста и не се ништо друго освен лажна надеж за Мицкоски на кого му се тресе тронот во белата палата.

Останува да видиме дали овие лажни, нарачани анкети ќе бидат објавени од истиот Институт кој прогнозираше победа на ДПМНЕ на изборите во 2020 година и кој имаше голем број склучени договори со државни институции за време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ. 

Не е за изненадување на наредната нарачана анкета Мицкоски да води 100:0.

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ

________________________________________________________________________________________ 

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

 

 

 

Остани поврзан