• среда, 06 декември 2023

Самостојна изложба на Моника Десоска, „Патување низ непознатото“ во Уметничката Галерија Куманово

Самостојна изложба на Моника Десоска, „Патување низ непознатото“ во Уметничката Галерија Куманово

Куманово, 27 септември 2023 (МИА) - Во уметничката галерија во Куманово, вечерва ќе биде отворена самостојната изложба на академската уметница Моника Десоска, информираа денеска од Националната установа Музеј Куманово. Изложбата на уметницата е насловена „Патување низ непознатото“.

- Ова е нејзина 15-та изложба. Љубителите на уметноста ќе имаат можност да разгледаат 40-тина дела работени во комбинирани техники на лесонит. Изложбата е вопрограмска. Отварањето е закажано за 20.30 часот, изјави Драгана Спасковска, виш кустос од Уметничката Галерија.

Десоска е родена во Прилеп, дипломирала на Факултетот за ликовни уметности. Покрај самостојни изложби во државата и странство учествувала и на групни изложби.

Изложбата ќе биде отворена до 10 октомври, годинава. ам/дма/

Фото: Уметничка Галерија Куманово

Остани поврзан