• сабота, 09 декември 2023

Прогласување на добитните компании од повикот „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст”

Прогласување на добитните компании од повикот „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст”

Скопје, 4 октомври 2023 (МИА) - Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе ги прогласи добитните компании од јавниот повик „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст”.

Како што соопштија од Фондот за иновации и технолошки развој, на настанот што ќе се одржи во аулата на Ректоратот на Универзитет „Св. Кирил и Методиј”, ќе се обратат проф. д-р Биљана Ангелова, ректор на Универзитет „Св. Кирил и Методиј”, проф. д-р Фестим Халили, директор на Фонд за иновации и технолошки развој, како и претставник од Владата.  цр/аа/

Фото:МИА архива

Остани поврзан