• петок, 15 септември 2023

Припадници на Армијата ќе учествуваат на вежбата „PLATINUM WOLF 23“ во Србија

Припадници на Армијата ќе учествуваат на вежбата „PLATINUM WOLF 23“ во Србија

Скопје, 6 јуни 2023 (МИА) - Припадници на Армијата на Република Северна Македонија ќе учествуваат на вежбата „PLATINUM WOLF 23“ во Република Србија.

Одлуката за испраќање на припадници на Армијата ја донесе Владата на денешната седница. 

-Оваа вежба, според Информацијата од Министерството за одбрана, е во организација на вооружените сили на Република Србија, а на неа ќе земат учество и вооружени сили на Република Грција, Република Словенија, Република Босна и Херцеговина, Република Романија, Република Унгарија, Обединето Кралство и Соединетите Американски Држави, се наведува во соопштението од владината прес-служба. дма/нд/

 

Фото:МИА архива

Остани поврзан