• среда, 06 декември 2023

Превентивни активности на МВР за побезбеден сообраќај, заштита од кражби и бесправна сеча и поголема безбедност на децата

Превентивни активности на МВР за побезбеден сообраќај, заштита од кражби и бесправна сеча и поголема безбедност на децата

Скопје, 26 септември 2023 (МИА) - Во рамки на континуираните превентивни активности на МВР вчера на подрачјата на секторите за внатрешни работи Велес, Тетово и Битола, полициски службеници од овие организациони единици спроведоа превентивни активности со граѓаните на повеќе теми.

Како што соопшти МВР, Отсекот за превенција при СВР Велес во Кавадарци заедно со полициски службеници од ОВР Кавадарци реализираа превентивни активности од областа на заштитата на шумите и шумскиот фонд од бесправната сеча на дрво.

На подрачјето на СВР Битола, поточно во Ресен и Крушево беа спроведени активности од областите на сообраќајната безбедност под мотото – „Не користи мобилен телефон додека возиш“, а дополнително во Ресен беа организирани повеќе средби со граѓани околу превенцијата од имотни деликти, пред се кражби, измами...

Активностите во рамки на СВР Тетово, односно на територијата на општина Врапчиште, беа фокусирани на безбедноста на децата во и надвор од училиштата, при што на заедничката средба со претставници на четири основни и едно средно училиште полициските службеници ги изнесоа мерките и активностите што се потребни во контекст на блиска комуникација и соработка со училиштата, а заради благовремено дектектирање и превенирање на разни социо-девијантни појави во и надвор од училишните средини, се наведува во соопштението. вг/

Фото: МВР

Остани поврзан