• четврток, 08 јуни 2023

Пораст на нивото на водата во Охридското Езеро за четири сантиметри, водостојот се уште далеку под просекот

Пораст на нивото на водата во Охридското Езеро за четири сантиметри, водостојот се уште далеку под просекот

Охрид, 29 март 2023 (МИА) – Нивото на водата на Охридското Езеро изминатите денови се покачи за четири сантиметри, но се уште е далеку под просекот за овој период од годината.

Водостојот на денеска се наоѓа на котата од 693,29 метри надморска височина, што е за 20 сантиметри пониско од просекот за март.

Независно врнежливото време изминатите денови, временските прилики се се уште неповолни со мошне малку врнежи што придонесува за нискиот водостој.

Температурата на водата е 9,5 степени Целзиусови, што е над просекот од 7,8 степени. аб/

Фото: МИА

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан