• четврток, 23 ноември 2023

Од домашно производство 96,4 отсто од потрошената струја во јули

Од домашно производство 96,4 отсто од потрошената струја во јули

Скопје, 25 септември 2023 (МИА) - Според податоците на Државниот завод за статистика, во јули годинава, вкупно биле потрошени 483 722 МWh електрична енергија, 28.789 мил. нм3 природен гас, 335 319 тон јаглен и 99 448 тони нафтени продукти.
 
Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 96.4 % во бруто-домашната потрошувачка на
електрична енергија, додека 95.3 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична
енергија./

Фото: МИА архива

Остани поврзан