• четврток, 08 јуни 2023

Огради помошни помагала за повозрасни и луѓе со тешкотии во движење поставени во паркот на Револуцијата во Кавадарци

Огради помошни помагала за повозрасни и луѓе со тешкотии во движење поставени во паркот на Револуцијата во Кавадарци
Кавадарци, 24 март 2023 (МИА)  - Огради помошни помагала за повозрасни и луѓе со тешкотии во движење се  поставени на пристапните патеки во паркот на Револуцијата во Кавадарци, информираа попладнево од  кавадаречката локална самоуправа. 
 
- Со цел безбедно и непречено движење. 
Исти вакви ќе бидат поставени уште на две локации во градот. Ова е донација од компанијата ,,Кожувчанка" во соработка со јавното  претпријатие ,,Комуналец", соопштија од Општината. 
 
Оттаму додадоа дека во завршна фаза е детското игралиште на улицата ,,Калница".  
 
- Тоа е со нова гумена подлога и оградување, а денес се поставуваат репарирани и нови детски реквизити. Изведувач е ,,Бетон Груп М и М", а инвестицијата чини 840.000 денари, информираа од локалната самоуправа. свд/хс/
 
Фото : Општина Кавадарци 

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан