• понеделник, 27 март 2023

МИА Бизнис 5+5

МИА Бизнис 5+5

3 февруари 2023

 

Со законски измени ќе се дефинира кои вработени во Министерството за финансии ќе добијат поголеми плати

 

Ковачевски за платите кај Пендаровски: Претседателот е посебна институција, ќе седнат со МФ и ќе најдат решение

 

Околу 200 компании ќе плаќаат данок на солидарност, се очекува да се соберат 80 милиони евра

 

Народна банка: Поголема транспарентност и поширок опфат на податоци од банките

 

Во РЕК Битола пристигна трансформаторот кој беше на поправка во Белград, ќе се чува како резерва

 

Дизелот поевтинува за два денара, цената на бензините останува иста

 

Албанија ќе обновува 30 мостови во заеднички проект со СБ

 

Албанските имигранти на шверцерите лани за девет месеци платиле над 43 милиони евра за влез во Велика Британија

 

Данската Влада со 294 милиони долари ќе се справува со проблемите во здравствениот систем

 

Германската Влада издаде дозвола за извоз на тенкови Леопард 1

Миа мрежа