• сабота, 30 септември 2023

Илиевски: Градоначалникот на Битола ја донесе општината на работ на банкрот

Илиевски: Градоначалникот на Битола ја донесе општината на работ на банкрот

Скопје, 4 јуни 2023

ВМРО – ДПМНЕ и градоначалникот Тони Коњановски ја донесоа Битола на работ на банкрот!

За една и пол година Коњановски потроши околу 50 милиони евра, а општината нема пари за ништо!

Коњановски противзаконски ги зголеми и даноците на имот за 300 отсто, но пак нема пари во касата за ниту еден од проектите што ги ветуваше!

Прашањето е каде завршија парите на битолчани?

Зошто нема пари за прифатилиште за бездомни животни, нема пари за спортски комплекс, немаат пари за планинарскиот дом Копанки?

Но, затоа имаме многу примери каде стотици илјади денари се делеа кај сопартијци и роднини.

Ситуацијата во речиси сите битолски јавни претпријатија и установи е катастрофална. Директна одговорност за тоа имаат ВМРО-ДПМНЕ и кадрите на градоначалникот Тони Коњановски сместени во директорсктие фотелји и во управните и надзорните одбори!

Комуналец е над 40 милиони денари во минус!

Водовод е во минус од 21 милион денари!

Паркинзи во минус од над 1 милион денари!

ВМРО-ДПМНЕ ја заглави конзулска Битола.

Ова се случува секогаш кога ВМРО-ДПМНЕ ќе ја добие довербата од народот. Катастрофа.

Заради ваквото недомаќинско работење ВМРО – ДПМНЕ ја загуби поддршката во Советот на Општина Битола.

Разрешување на оние кои се причина за оваа состојба во управните и надзорните одбори на шест битолски јавни претпријатија значи одговорност пред граѓаните.

Јавните претпријатија мора да ги управуваат домаќини и еснафи луѓе кои ја сакаат Битола.

Надпартиски стручни луѓе во управните и надзорните одбори е вистинско решение.

 

Менде Илиевски, советник на СДСМ во Советот на Општина Битола 

_______________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан