• вторник, 26 септември 2023

Десет деца се повредени во судир на автобус и автомобил во Шабац

Десет деца се повредени во судир на автобус и автомобил во Шабац

Шaбац, 3 јуни 2023 (МИА) - Најмалку 10 деца се полесно повредени во српскиот град Шабац при судир на автомобил и автобус кој превезувал деца од Нови Сад на екскурзија. 

Десет деца со полесни повреди побарале лекарска помош додека со потешки повреди е водичот на екскурзијата. Според српски медиуми, приведен е возачот на автомобилот кој непрописно преминувал сообраќајна лента кога на него налетал автопбусот во кој биле децата. зш/.

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан