• недела, 02 април 2023

Во изминатото деноноќие произведени се 17.448 MWh електрична енергија

Во изминатото деноноќие произведени се 17.448 MWh електрична енергија
Скопје, 17 март 2023 (МИА) - АД ЕСМ на 16.03.2023 година произведe 17.448 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 10.269 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 7.179 MWh.
 

Миа мрежа