• вторник, 28 ноември 2023

Водата во Скопје квалитетна и безбедна за пиење

Водата во Скопје квалитетна и безбедна за пиење

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење, покажуваат примероците од физичко-хемиска и микробиолошка анализа, земени од 49 мерни места во Град Скопје, информираат од ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје.

Неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, во кој, земените 198 примероци за физичко-хемиска и 198 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 49 мерни места во Скопје периодот од 13 до 17 моември 2023, покажува  дека,  сите примероци одговараат  на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење. љм/са/

Фото: ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје

Остани поврзан