• недела, 02 април 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 март 2023 (МИА) – Денеска е недела, 19 март 2023 година,  78-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 387 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 17 часот и 44 минути.

Денов трае 12 часа и 4 минути.

Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 47 минути, а ќе зајде во 14 часот и 57 минути. 

Миа мрежа