• сабота, 30 септември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Денеска е четврток, 1 јуни 2023 година, 152-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 213 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 1 минута, а ќе зајде во 20 часот и 3 минути.

Денов трае 15 часа и 1 минута.

Месечината која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 3 часот и 9 минути.

###

Остани поврзан