• четврток, 28 септември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Денеска е вторник, 30 мај 2023 година, 150-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 215 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 2 минути, а ќе зајде во 20 часот и една минута.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 2 часот и 27 минути.

 

Остани поврзан