• вторник, 05 декември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 септември 2023 (МИА) - Денеска е среда, 27 септември 2023 година, 270-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 105 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 26 минути, а ќе зајде во 18 часот и 23 минути.

Денов трае 11 часа и 57 минути.

Месечината која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 3 часот и 31 минута.

Остани поврзан