• понеделник, 27 ноември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 ноември 2023 (МИА) - Денеска е недела, 19  ноември 2023 година, 323-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 42 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 28 минута, а ќе зајде во 16 часот и 10 минути.

Денов трае 9 часа и 41 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 16 минути, а ќе зајде во 21часот и 59 минути. 

Остани поврзан