• вторник, 26 септември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 септември 2023 (МИА) - Денеска е вторник, 19 септември 2023 година, 262-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 103 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 18 минути, а ќе зајде во 18 часот и 37 минута.

Денов трае 12 часа и 19 минута.

Месечината која е во фаза на последна четвртина ќе изгрее во 10 часот и 35 минути, а ќе зајде во 20 часот и 30 минути.

 

Остани поврзан