• недела, 26 ноември 2023

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 ноември 2023 (МИА) - Денеска е сабота, 18  ноември 2023 година, 322-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 43 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 27 минута, а ќе зајде во 16 часот и 11 минути.

Денов трае 9 часа и 43 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 38 минути, а ќе зајде во 20 часот и 42 минути. 

 

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан