• среда, 29 ноември 2023

Активен пожарот кај прилепско Алинци, вчера изгаснати 25

Активен пожарот кај прилепско Алинци, вчера изгаснати 25

Скопје, 29 септември 2023 (МИА) -  Кај прилепското село Алинци се уште чади опожарената депонија, а пожарот на оваа локација е единствениот активен од 26-те што беа регистрирани вчера во државава.

Од ЦУК информираат дека изгнаснати се 25 пожари во 24 општини, а гореле неколку депонии, стрништа, отпадоци, сува трева, трње, лозје, грмушки, нискостеблеста и мешана шума – даб и габер, како и борова шума.лв/дма/

Остани поврзан